Slett besøket ditt

Hvis du ikke ønsker at andre skal kunne se at du har besøkt en nettside, finnes det noen enkle ting du kan gjøre.

Viktig: Privat nettlesing og sletting av historikk gjør ikke deg anonym på internett. Hvis noen har tilgang til telefonen, datamaskinen, kontoene dine eller annen programvare som overvåker enheten, kan det fortsatt finnes andre spor.

Hvis du tror noen følger med på enheten din, kan det være tryggere å bruke en annen enhet du vet at du har kontroll over.

Privat nettlesning

Hvis du vet på forhånd at du ikke ønsker at besøket skal lagres i nettleserhistorikken, kan du åpne et privat nettleservindu.

Privat nettlesing gjør at nettleseren ikke lagrer besøket i den vanlige historikken på samme måte som ved vanlig surfing. Det betyr likevel ikke at aktiviteten din er usynlig for andre.

Safari – Mac

  1. Åpne Safari.
  2. Velg Arkiv → Nytt privat vindu.
  3. Surf som vanlig.

Du kan også stille inn Safari til å alltid åpne private vinduer under Safari → Innstillinger → Generelt.

Safari – iPhone og iPad

  1. Åpne Safari.
  2. Trykk på Alle faner.
  3. Sveip til Privat.
  4. Åpne en ny privat fane.

Du kan se at du er i privat modus når Privat vises i fanevisningen.

Chrome – Mac og PC

  1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på ⋮ øverst til høyre.
  3. Velg Nytt inkognitovindu.

Hurtigtast:

Mac: ⌘ + Shift + N
Windows: Ctrl + Shift + N

Chrome lagrer ikke sidene du besøker i inkognitomodus i den vanlige nettleserhistorikken.

Chrome – iPhone, iPad og Android

  1. Åpne Chrome.
  2. Trykk på ⋮.
  3. Velg Ny inkognitofane.

Når du er ferdig, lukk inkognitofanene.

Firefox – Mac og PC

  1. Åpne Firefox.
  2. Klikk på menyen ☰.
  3. Velg Nytt privat vindu.

Private vinduer lagrer ikke vanlig nettleserhistorikk.

Microsoft Edge

  1. Åpne Edge.
  2. Klikk på ⋯.
  3. Velg Nytt InPrivate-vindu.

På Windows kan du også bruke Ctrl + Shift + N.

Opera

Åpne Opera og velg Fil → Nytt privat vindu.

Slett nettleserhistorikken

Hvis du allerede har besøkt siden i vanlig nettlesermodus, kan du slette nettleserhistorikken etterpå.

Safari – iPhone og iPad

  1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Apper → Safari.
  3. Velg Tøm historikk og nettstedsdata.
  4. Velg perioden du ønsker å slette.
  5. Bekreft.

Du kan også slette historikken direkte i Safari via historikkvisningen.

Safari – Mac

  1. Åpne Safari.
  2. Velg Historikk → Tøm historikk.
  3. Velg hvor langt tilbake du vil slette.
  4. Bekreft.

Hvis Safari er synkronisert med iCloud, kan historikken også bli fjernet fra de andre Apple-enhetene dine.

Chrome – Mac og PC

  1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på ⋮.
  3. Velg Slett nettleserdata.
  4. Velg hvor langt tilbake du vil slette.
  5. Velg Nettleserlogg.
  6. Du kan også velge Informasjonskapsler og andre nettstedsdata og Bufrede bilder og filer.
  7. Klikk Slett data.

Chrome – iPhone, iPad og Android

  1. Åpne Chrome.
  2. Trykk på ⋮.
  3. Velg Slett nettleserdata.
  4. Velg perioden.
  5. Velg hvilke data du vil slette.
  6. Trykk Slett nettleserdata.

Firefox

  1. Åpne Firefox.
  2. Åpne menyen.
  3. Velg Historikk → Slett siste historikk.
  4. Velg hvor langt tilbake du vil slette.
  5. Velg hvilke typer data som skal slettes.
  6. Trykk Slett.

Før du sletter

Hvis du tror partneren din følger med på enheten din, ikke slett historikken automatisk bare fordi du har lest dette.

Hvis partneren er vant til å kunne se historikken din og den plutselig forsvinner, kan det i noen situasjoner gjøre dem oppmerksomme på at du har gjort noe.

Sikkerheten din kommer først.